Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Borrel-Nootjes: Beat Love Oracle

Dit najaar is er de 16e reeks van de Borrel-Nootjes, de fel gesmaakte gratis aperitiefconcerten op hoog niveau met muzikanten van eigen kweek. Je kan opnieuw genieten van een gevarieerd programma met o.m. strijkers, vierhandige piano, saxofoon en marimba. In maart is er het juniorconcert. Gratis toegang, zonder reservatie. Voor het derde concert in de reeks nodigen we onze Composer in ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

De Rekkelinge
Désiré Delcroixstraat 1A, 9800 Deinze

Organisatie

KADE Podiumkunsten Deinze
Dit najaar is er de 16e reeks van de Borrel-Nootjes, de fel gesmaakte gratis aperitiefconcerten op hoog niveau met muzikanten van eigen kweek. Je kan opnieuw genieten van een gevarieerd programma met o.m. strijkers, vierhandige piano, saxofoon en marimba. In maart is er het juniorconcert. Gratis toegang, zonder reservatie.

Voor het derde concert in de reeks nodigen we onze Composer in Residence Frank Nuyts uit met zijn band Beat Love Oracle.

Stop je bij een trio bestaande uit saxofoon, bas en drums een marimba, dan krijg je een kwartet dat tot geen enkel genre behoort. Wat een nieuwe vrijheid oplevert, de vrijheid om zelf nieuwe regels te bepalen. Door heel slim om te gaan met ritme en metra, en zo de luisteraar daarmee te verrassen meer dan met harmonische slimmigheidjes.

Frank Nuyts, Frank Debruyne, Stijn Deldaele en Ronald Dhaene doen net dat! Want 'beat' associëren we met veel soorten muziek, maar eigenlijk niet echt met klassieke muziek. Beat Love Oracle wil deze opdeling doorbreken: het is kamermuziek voor een combinatie van niet klassieke instrumenten, waar tot nu toe quasi geen uitgecomponeerde partituren voor bestaan. Frank Nuyts ziet het dan ook als zijn taak als hedendaagse componist om hierin het voortouw te nemen.

Het concert gaat door in Zaal De Rekkelinge in Deinze

Achteraf kan u napraten bij een aperitiefje. Mis deze zalige zondagse activiteit niet! Bovendien is dit volledig gratis!De andere concerten die Borrel-Nootjes u aanbiedt zijn:
Zondag 27 januari 2019: Simplexity - Stars & Stripes
Zondag 17 maart 2019: Borrel-Nootjes Junior - Jong talent aan het werk

Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de Composer in Residence van KADE Podiumkunsten. Meer info hierover op
https://www.deinze.be/composer-in-residence-frank-nuyts

Bron: UiTinVlaanderen.be

Meer over