Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Toast Literair : striptekenaar Marmus vertelt

TOAST LITERAIR + NIEUWJAARSRECEPTIE DE VERDWIJNING VAN INGENIEUR DIESEL Op zondag 28 september 1913 bezocht de beroemde ingenieur Rudolf Diesel de wereldtentoonstelling in Gent. Daar werden in de afdeling van de Usines Carels de motoren getoond die hij had uitgevonden. De dag nadien nam hij in Antwerpen de boot naar Engeland, maar…hij kwam er nooit aan. Rond dit mysterieus gegeven bouwde ...

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €; leden Davidsfonds Deinze en Landegem: 0,00 €

Waar

De Rekkelinge
Désiré Delcroixstraat 1A, 9800 Deinze

Organisatie

Davidsfonds Deinze
TOAST LITERAIR + NIEUWJAARSRECEPTIE

DE VERDWIJNING VAN INGENIEUR DIESEL
Op zondag 28 september 1913 bezocht de beroemde ingenieur Rudolf Diesel de wereldtentoonstelling in Gent. Daar werden in de afdeling van de Usines Carels de motoren getoond die hij had uitgevonden. De dag nadien nam hij in Antwerpen de boot naar Engeland, maar…hij kwam er nooit aan.
Rond dit mysterieus gegeven bouwde Marmus een beeldroman. Op deze Toast Literair neemt de striptekenaar ons mee op een kleurrijke reis door de wereld van het beeldverhaal en evoceert hij de laatste dagen van de wereldberoemde uitvinder in een verhaal vol verrassingen met beelden uit het leven van Diesel, de wereldexpo van Gent en tekeningen uit de graphic novel.

Bron: UiTinVlaanderen.be