Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Kind van de rekening? Kinderen op de vlucht, door Peter Verlinden

Tussen de vluchtelingen die ons land opvangt, bevinden zich ook heel wat kinderen en minderjarigen. Zij ontvluchtten, al dan niet samen met hun ouders, conflictgebieden zoals Syrië, Afghanistan en Irak. Peter Verlinden maakt zich druk dat deze jongeren nauwelijks begeleiding en opvang krijgen. Zijn lezing is gebaseerd op de jongste gegevens over de vluchtelingencrisis en op de persoonlijke ...

Wanneer

Prijs

€ 4,00
Basistarief: 4,00 €; ADD: 5,00 €; Combiticket: 12,00 €

Waar

Bibliotheekkelder Deinze
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze

Organisatie

Openbare Bibliotheek Deinze

Tussen de vluchtelingen die ons land opvangt, bevinden zich ook heel wat kinderen en minderjarigen. Zij ontvluchtten, al dan niet samen met hun ouders, conflictgebieden zoals Syrië, Afghanistan en Irak. Peter Verlinden maakt zich druk dat deze jongeren nauwelijks begeleiding en opvang krijgen. Zijn lezing is gebaseerd op de jongste gegevens over de vluchtelingencrisis en op de persoonlijke ervaring van zijn echtgenote, die hier zelf als vluchtelinge belandde in de nasleep van de Rwandese genocide, en haar professionele ervaringen als hulpverleenster.

Om de ontwikkelingsdoelen concreter te maken, organiseren de GROS, de Bibliotheek, Amnesty International, Vorming Plus Gent-Eeklo en de Wereldwinkel Deinze de lezingenreeks “Kind van de rekening?”

Bron: UiTinVlaanderen.be