Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Kind van de rekening? Imam Khalid Benhaddou: Jongeren en deradicalisering

Khalid Benhaddou is de coördinator van het onderwijsnetwerk islamexperten tegendiscours. Op vraag van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits geeft hij in scholen uitleg over de islam en over de radicalisering. Khalid Benhaddou is de imam van de Al- Fath moskee van Gent en voorzitter van het platform van Vlaamse imams. Benhaddou pleit voor een islam die ingebed is in de Vlaamse ...

Wanneer

Prijs

€ 4,00
Basistarief: 4,00 €; ADD: 5,00 €; Combiticket: 12,00 €

Waar

Bibliotheekkelder Deinze
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze

Organisatie

Openbare Bibliotheek Deinze

Khalid Benhaddou is de coördinator van het onderwijsnetwerk islamexperten tegendiscours. Op vraag van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits geeft hij in scholen uitleg over de islam en over de radicalisering. Khalid Benhaddou is de imam van de Al- Fath moskee van Gent en voorzitter van het platform van Vlaamse imams. Benhaddou pleit voor een islam die ingebed is in de Vlaamse samenleving. Hij streeft naar een rationele islam wars van elke vorm van radicalisering.

Om de ontwikkelingsdoelen concreter te maken, organiseren de GROS, de Bibliotheek, Amnesty International, Vorming Plus Gent-Eeklo en de Wereldwinkel Deinze de lezingenreeks “Kind van de rekening?”