Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Aanplakborden

In 2015 stelde de stedelijke jeugdraad van Deinze de vraag aan het stadsbestuur om meer aanplakborden voor de bekendmaking van evenementen van socio-culturele verenigingen in het Deinse straatbeeld te krijgen. Na een gefundeerd advies van de jeugdraad, werd door het stadsbestuur een budget van € 11.000 voorzien om aan de vraag naar aanplakborden tegemoet te komen. In 2017 werden met het voorziene budget 12 aanplakborden aangekocht waarvan nu reeds 10 borden verspreid zijn over onderstaande locaties in Deinze:

  1. Nieuw skatepark/ JC Brieljant (Mouterijdreef)
  2. Stationsomgeving (Stationsplein)
  3. RAC parking (Brielstraat)
  4. Site Palaestra (Kastanjelaan)
  5. Sint-Pieterszaal Vinkt (Aarseleweg)
  6. Voetbalterrein Las Vegas Astene (Parijsestraat)
  7. Tegenover voetbalterrein Grammene (Brugstraat)
  8. Oud Gemeentehuis Bachte-Maria-Leerne (Leernsesteenweg)
  9. Omgeving terrein Sparta Petegem (Gaversesteenweg)
  10. Omgeving terrein Zeveren Sportief (Izegemstraat)

Voor wie

De aanplakborden worden enkel ter beschikking gesteld voor affiches van evenementen die doorgaan op het grondgebied van Deinze en georganiseerd worden door niet commerciële sociaal-culturele verenigingen.

Voorwaarden

Het stadsbestuur koos voor duurzame aanplakborden met een strakke vormgeving die passen binnen de vernieuwde stadsomgeving. Om correct gebruik van de aanplakborden te stimuleren, werd een gebruiksreglement opgesteld om aan te geven wie de aanplakborden onder welke voorwaarden kan gebruiken. Zo worden de borden enkel ter beschikking gesteld voor affiches van evenementen die doorgaan op het grondgebied van Deinze en georganiseerd worden door niet commerciële sociaal-culturele verenigingen. Alle andere aankondigingen zijn verboden. Bovendien moet de aanplakker er rekening mee houden dat de borden maandelijks op een vast tijdstip gereinigd worden waarbij alle affiches die er dan ophangen verwijderd zullen worden. Het volledige gebruikersreglement kan je via onderstaande link nalezen.