Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Aanleg verhoogd fietspad Gaversesteenweg: start tweede fase vanaf 12 november

Gepubliceerd op  donderdag 7 november 2019

Op dinsdag 12 november start de tweede fase van de werken voor de aanleg van een verhoogd fietspad in de Gaversesteenweg. De eerste fase (van Gaversesteenweg 48 tot en met de kruising met de Poelstraat) is al uitgevoerd.

Tijdens de tweede fase wordt gewerkt vanaf Gaversesteenweg 24 ter hoogte van de Poelstraat tot aan de kruising met de fietsostrade net voor het spoorwegviaduct. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal deze fase een drietal weken duren.

Ter hoogte van de Poelstraat wordt een verkeersplateau aangelegd waardoor deze straat zal worden afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een wegomlegging voorzien via Ten Rodelaan. Alle woningen en handelszaken blijven bereikbaar. Plaatselijk verkeer is toegestaan.

In het deel tussen Gaversesteenweg 24 (vanaf de Poelstraat) en de fietsostrade wordt een verhoogd fiets- en voetpad aangelegd.

Tijdens de duur van de werken wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd op weekdagen. De toegelaten rijrichting is staduitwaarts (Deinze centrum richting Nazareth/autosnelweg). Het verkeer komende van de Gaversesteenweg richting centrum wordt omgeleid via de Volhardingslaan. Tijdens het weekend wordt dit opgeheven en wordt de Gaversesteenweg terug opengesteld voor verkeer in beide richtingen. Fietsers kunnen te allen tijde in beide richtingen rijden.