Gemeente Stad Deinze

Aanbod Djapo

Gepubliceerd op  vrijdag 24 juni 2022

Met het Lokaal Mondiaal Beleid Deinze wordt er jaarlijks ingezet op het creëren en vergroten van het draagvlak voor mondiale solidariteit en het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Hierbij wil de stad graag basisscholen ondersteunen die willen werken aan een duurzame school. Daarom worden volgend schooljaar, in samenwerking met gemeente Lievegem en met Djapo, twee webinars en (individuele) coachingsessies voor leerkrachten lager onderwijs aangeboden.

Het doel van de webinars is om allerlei activerende werkvormen en handvaten aan te reiken om in je lessen aan de slag te gaan met thema’s zoals afval, energie, duurzame voeding, klimaat, gender… Deze gaan door op woensdag 14 september 2022 en op woensdag 9 november 2022.

Na afloop van de webinars kan je zelf de thema’s in je lessen brengen. Indien je hier liever niet alleen voor staat, kan een Djapo-begeleider je ondersteuning bieden bij het uitwerken en geven van een activiteit in je klas. Je kan je hiervoor inschrijven tot en met vrijdag 8 oktober 2022.

Het volledige aanbod wordt gratis aangeboden door stad Deinze en gemeente Lievegem. Hopelijk mogen we veel enthousiaste leerkrachten ontvangen!

De uitnodiging met alle informatie en de inschrijvingslinks werd reeds doorgestuurd naar de directies van de basisscholen. Indien je nog vragen hebt, kan je steeds terecht bij Brigitte Becu (brigitte.becu@deinze.be), Charlotte De Loof (Charlotte.DeLoof@deinze.be) of Wendy Blanckaert (wendy.blanckaert@djapo.be).