Gemeente Stad Deinze

Regionaal Landschap Meetjesland en Leievallei

Deinze is aangesloten bij Regionaal Landschap Meetjesland en Leievallei (RLML vzw), net als dertien andere gemeenten uit de streek. RLML werkt in deze gemeenten aan duurzame streekontwikkeling via projecten rond natuurinrichting, -educatie, -recreatie & landschapsherstel. Daarnaast biedt de vereniging ondersteuning aan gemeenten en erfgoedactoren op het vlak van landschappelijk erfgoed en helpt zij met haar publiekswerking het draagvlak voor landschappelijk erfgoed te vergroten.

Regionaal Landschap Meetjesland en Leievallei betrekt maximaal partners (gemeentelijke diensten, provincie Oost-Vlaanderen, Vlaamse overheidsorganisaties, natuurorganisaties, landbouwers, buurtbewoners …) bij de opstart en realisatie van een project. Door krachten en kennis te bundelen komen ze tot een beter resultaat op maat van de streek en de lokale noden.

Aanbod voor inwoners

De acties en projecten zijn er voor alle inwoners in de streek. Op www.rlml.be vind je informatie over natuur en biodiversiteit in je omgeving en achtertuin, een kalender met evenementen, landschapswandelingen en workshops. Je leest er ook meer over de gemeentegrensoverschrijdende projecten.

Droom je van een poel, knotwilgenrij, boomgaard, vogelbos of bloemenweide? Dan helpt RLML je graag verder. Voor leerlingen van 4 tot 14 jaar bieden ze natuur- en milieu-educatie (NME) aan in of rond de school.

Regionale Landschappen

Aalter, Assenede, Deinze, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Lochristi, Maldegem, Nazareth, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zulte zijn allemaal lid van het Regionaal Landschap Meetjesland en Leievallei. Elders in Vlaanderen zijn er nog Regionale Landschappen actief. Elke streek heeft immers een eigen identiteit en landschap. Wil je eens gluren bij die buren? Neem dan een kijkje op www.regionalelandschappen.be.