Gemeente Stad Deinze

Riolerings- en wegenwerken N409 vanaf 9 januari

Gepubliceerd op  vrijdag 6 januari 2023

Het stadsbestuur investeert in samenwerking met het Vlaams gewest, Aquafin en FARYS in de gewestweg N409 in Zeveren.

Wat houden de werken in?
Het project voorziet de volledige heraanleg van de riolering, wegen en vrijliggende fietspaden in de Aaltersesteenweg, Vinktstraat en Deinzestraat meer bepaald in het deel vanaf het kruispunt met de N35 Kouter tot aan het centrum van Vinkt (kruispunt met Aarseleweg en Martelarenplein).

Start van de werken
Vanaf maandag 9 januari start aannemer bvba Vuylsteke met de werken. Ze omvatten 270 werkdagen, onder voorbehoud van onvoorziene werf- en weersomstandigheden.

Fase 1: 9 januari tot maart
De eerste fase situeert zich tussen het kruispunt met de N35 Kouter en de Izegemstraat. Eerst voert de aannemer voorbereidende werken uit (onteigende zones vrijmaken, nieuwe grachten aanleggen en oude grachten dempen). Vanaf februari vernieuwen de nutsbedrijven de leidingen binnen de nieuwe rooilijn.

Verkeershinder
Tijdens de eerste fase is de verkeershinder beperkt.Ter hoogte van de werkzone wordt gewerkt met alternerend verkeer door middel van verkeerslichten. Het verkeer dat de werfzone wenst te vermijden, kan omrijden via de N35 naar Tielt en daar via de N37 over Ruiselede, Aalter bereiken en omgekeerd.

Vanaf maart starten werken in een volgende fase met grote verkeershinder. Meer nieuws hierover volgt later.