Gemeente Stad Deinze

Café Solide

Café Solide is een samenwerking van enthousiaste vrijwilligers, die zich inzetten voor de organisatie van een Mondiaal Café. Drie- à viermaandelijks bieden wij alle Deinzenaren een platform waar ideeën kunnen uitgewisseld worden over lokaal mondiale thema's.

Elke ontmoeting vindt op een andere manier plaats. Wat telkens terugkeert is de ontmoeting, gezelligheid, de wil om iets te veranderen in de wereld en iets nieuws te leren van elkaar. Thema's zoals armoede, klimaat, voedsel, … worden besproken in workshops, gewoon gezellig samenzijn, lezingen, wandelingen, enzoverder. Café Solide gaat om ontmoeting en uitwisseling, vandaar ook de keuze om na elke editie ruimte te voorzien voor reflectie en suggesties.

 

Café Solide 2

 

Café Solide is toe aan zijn 2e editie, deze keer in digitale vorm.

Op 4 en 11 maart, telkens van 20u tot 21u30, zullen Gregory Leurs en Ruth Vandekerkhove ons – elk op hun manier – vertellen over (sociale) permacultuur. Neem er een hapje en drankje bij en maak het gezellig, dan doen wij ons best om er ondanks het computerscherm een interactieve avond van te maken!

Interesse? Schrijf je in via welzijn@deinze.be voor één of beide webinars. Concrete info en bevestiging volgt na inschrijving. Hieronder vindt u al wat informatie over de lezers.

 

Ruth Vandekerkhove - Veer & Vlam

 

Permacultuur ontdekken voelde voor Ruth Vandekerkhove als thuiskomen: patronen en verbindingen zien, het bewustzijn van het groter geheel, … Ze volgde de Permacultuurontwerpcursus (PDC) in het Voedselbos en verdiepte zich daarna in ‘Zorg voor de mens’ met de opleiding ‘People & Permaculture’ bij Looby Macnamara in Engeland.

De systemische invalshoek van permacultuur sluit aan bij haar visie als creatief therapeute en pedagoog.

Met Veer en Vlam begeleidt Ruth individuen en groepen, met verbinding en natuur als groene draad. Ze ziet zichzelf als betrokken supporter die ondersteunt in de processen die mensen willen gaan. Met haar rugzak vol ervaring in o.a. Rots en Water, wandelcoaching, massages en lichaamswerk biedt ze een aanbod op maat. Ervaringsgericht leren, humor, positiviteit, zelfreflectie, intuïtie en veel liefde zijn kernwaarden die Ruth koestert.
In de zoektocht naar bewustzijn en diepgang is ook de speelvogel in haar nooit veraf: dansend in de Propere Fanfare, tokkelend op de ukelele, zingend op de fiets …
In De Groene Doening creëert Ruth samen met de andere bewoners een warme woongemeenschap om samen te leven, samen te delen, samen te zijn.
Ontdek het allemaal op www.veerenvlam.be en via facebook.

 

Meer info?

Dienst Welzijn - Lokaal Mondiaal Beleid
Mouterijdreef 22 - 9800 Deinze
09 381 68 71
welzijn@deinze.be