Gemeente Stad Deinze

Donzapark

Het Donzapark is een publiek-privaat samenwerkingsproject. Het OCMW Deinze ontwikkelde er samen met partners Durabrik en Volkshaard (nu Dimensa) een aanbod van zorgwonen. Er is veel aandacht voor het nodige groen door de aanleg van een nieuw stadspark met waterpartijen en rustplekken.

Nieuw woonzorgcentrum Karel Picqué

Er zijn 58 koopwoningen voor senioren van Durabrik en 51 seniorhuurflats van de sociale bouwmaatschappij Volkshaard (nu Dimensa). Woonzorgcentrum Karel Picqué opende op 1 september 2017 en vervangt het oude rusthuis Onze-Lieve-Vrouw uit 1910. Het woonzorgcentrum heeft 75 kamers en 3 kamers voor kortverblijf.

Het OCMW realiseerde ook 24 nieuwe sociale huurflats voor senioren en personen met een zorgbehoefte die nog zelfstandig kunnen wonen. De flats zijn volledig toegankelijk voor mindermobiele personen. Alle deuren zijn breed genoeg voor rolstoelen, in de badkamers werden inloopdouches voorzien. Bovendien is er een schuifdeur tussen de slaapkamer en de leefruimte. Mocht 1 partner bijvoorbeeld bedlegerig worden, wordt hij of zij niet geïsoleerd door een afgesloten slaapkamer.

Het laatste project op de woonzorgsite Donzapark is de renovatie van het oude OCMW-rusthuis. Dit werd omgevormd tot 36 assistentieflats met als naam Het Gast-Huis.