Gemeente Stad Deinze

Blue-bike

De Blue-bike is een deelfiets die je kan huren in verschillende treinstations waaronder het station van Deinze en het station van Landegem. In Deinze kunnen blue-bikes ook aan dienstencentrum Leiespiegel ontleend worden. Na het gebruik moet je de fietsen naar de vertrekplaats terugbrengen.

De Blue-bike is een duurzaam alternatief voor de wagen en een welkome oplossing voor pendelaars die niet langer met de auto naar de nabije buurt willen pendelen, of die na trein of bus nog een aantal kilometers moeten overbruggen.

Hoe aanvragen

 1. Word lid van Blue-bike
  Om de Blue-bikes te kunnen gebruiken, moet je eerst lid worden. Je kan je online registreren op www.blue-bike.be/nl/lid-worden of langsgaan bij het Fietspunt (Statieplein 17 a).
  Je Blue-bike kaart waarmee je fietsen kan ontlenen, wordt opgestuurd zodra je betaling is ontvangen.

 2. Ontleen je fiets
  In Deinze kan je op drie plaatsen een Blue-bike ontlenen:
  1. aan het station van Deinze.
   Je kan ofwel via de sleutelautomaat (24/24) ofwel in het Fietspunt (tijdens de openingsuren) een Blue-bike ontlenen.
  2. aan het station van Landegem.
   Hier zijn de Blue-bikes uitgerust met slimme sloten met ingebouwde kaartlezer.
   Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.
  3. aan dienstencentrum Leiespiegel.
   Je kan via de sleutelautomaat (24/24) tegenover dienstencentrum Leiespiegel een Blue-bike ontlenen.

 3. Breng de fiets terug
  Breng de fiets binnen de 24 uur terug naar dezelfde locatie waar je hem hebt meegenomen. Breng hem terug op dezelfde manier waarop je hem ontleende.

Bedrag

Een jaarabonnement kost 12 euro.

Voor een ontlening van max. 24 uur betaal je normaal 1,50 euro (in Aalst, diverse locaties in Antwerpen, Blankenberge, Brussel, De Panne, Gent, Heist, Knokke, Sint-Truiden en Zeebrugge is dat € 3,50). In Deinze hoef je dit bedrag niet te betalen. Alle verplaatsingen met Blue-bike op het grondgebied Deinze zijn voor iedereen gratis.

Verplaatsingen buiten Deinze kunnen Deinzenaars via de smart city app terugkrijgen als mobiliteitsbudget. Met dit budget kan je tickets voor verschillende duurzame vervoersmiddelen aankopen (trein-, tram- en bustickets, dagpassen voor Blue-bike en Velo,…).

Meer info over de tarieven vind je op de website van Blue-bike.

Relevante producten