Gemeente Stad Deinze

Uitdaging aanvaard! Deinze doet mee met 30 Dagen Minder Wagen

Gepubliceerd op  maandag 27 mei 2024

Een maand lang wat minder in je eigen wagen stappen, lukt jou dat? In Deinze houden we wel van een uitdaging. En van gezonde lucht natuurlijk. Wil jij je ook graag wat duurzamer verplaatsen? Schrijf je dan snel in via deze link voor 30 Dagen Minder Wagen in juni. Samen met duizenden andere enthousiastelingen krijgen we dat auto-matisme wel klein!

En voor iedereen die denkt: “Ja maar, hoe ga ik dat in godsnaam doen, zo’n hele maand zonder auto?” Geen stress! Als het eens een dag niet lukt zonder auto, dan is dat helemaal geen ramp. Meedoen is het allerbelangrijkst. Je vastgeroeste routines kunnen al maar beter schrik beginnen te krijgen.

Voor de twijfelaars, nog een paar goede redenen om mee te doen met 30 Dagen Minder Wagen:

 • Samen is alles plezanter
  Verzamel vrienden, buren, collega’s, familie … en moedig elkaar aan om minder met de auto te rijden. Leg je autoloze dagen eind juni naast elkaar. De verliezer trakteert!
 • Gezonde lucht is plezant
  Fietsen, stappen, bussen, treinen, poolen … ze zorgen allemaal voor meer propere lucht. En een beetje fysieke inspanning is natuurlijk ook mooi meegenomen.
 • Geld uitsparen is plezant
  Een eigen auto kost duizenden euro’s per jaar. Een maandje autominderen laat zich dus ook voelen in je portemonnee. Extra geld voor terrasjes en ijsjes!
 • Gratis voordelen krijgen is plezant
  Wie zegt er nu nee tegen kortingen of leuke extra’s en wedstrijden? Het is allemaal inbegrepen als je meedoet met 30 Dagen Minder Wagen.
  Schrijf je dus snel in voor 30 Dagen Minder Wagen en ga duurzaam mee op weg!