Welkom in de bibliotheek van Deinze

logo bibliotheek

Studeren in de bib

Steeds meer studenten komen naar de bibliotheek om te studeren en zich
voor te bereiden op hun examens. Omringd door lotgenoten studeren de
jongeren in groep. Het hele jaar door kunnen ze tijdens de openingsuren
terecht aan de tafeltjes op de 1ste verdieping waar het zo stil mogelijk
is. Tijdens de schoolvakanties is de bibliotheek extra uren open in de
voormiddag van 10 tot 12 u. Werken met de eigen laptop of tablet is
mogelijk. De bibliotheek biedt gratis WIFI aan.
In de bloktijd kunnen een 20-tal studenten terecht in de bibkelder
(ingang via de Markt). Er is geen permanentie van het bibpersoneel maar
we gaan ervan uit dat de studenten ijverig en in stilte werken.

Blokperiode in de bibkelder:
19 december 2016 – 31 januari 2017.
maandag en woensdag: 8.30 – 18 u.
dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.30 – 20 u.
zaterdag: 9 – 13 u.

Herinneringsmail

Vermijd boete - ontvang een gratis herinneringsmail

Bezorg de bibliotheek je e-mailadres, dan krijg je automatisch 2 dagen voor het vervallen van de uitleentermijn, een gratis herinneringsmail. De gegevens uit Mijn Bibliotheek worden niet gekoppeld aan de uitleenadministratie. Geef je e-mailadres door aan de infobalie van de bibliotheek.

Deze herinneringsservice van de bibliotheek is een geheugensteuntje om boetes te voorkomen. Maar het blijft jouw verantwoordelijkheid om uitgeleende materialen tijdig binnen te brengen. We kunnen bovendien niet garanderen dat deze dienst altijd werkt, daarom blijft het belangrijk dat je het leenticketje bijhoudt of de vervaldatum controleert via Mijn Bibliotheek.
Een boek verlengen kan zonder problemen, als het boek niet gereserveerd is door een andere lener. Je kan het boek tot 9 weken verlengen, daarna betaal je maningsgeld.

GRATIS WIFI IN DE BIBLIOTHEEK

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan je met je eigen laptop, tablet of smartphone een verbinding maken met het draadloze netwerk van de bibliotheek om gratis te surfen of te e-mailen.
Je moet je enkel akkoord verklaren met het gebruiksreglement. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Natuurlijk blijven er nog 9 internetpc’s (waarvan 5 met Officeprogramma’s) ter beschikking van iedereen, die lid is van de bibliotheek.wifilogo

Handige weetjes

Je kan in de bibliotheekcatalogus je zoekresultaat op verschillende manieren verfijnen. Je kan bv. gebruik maken van codes in het zoekvak. Je vindt een overzicht van die codes bij de help-functie (rechts bovenaan). Een voorbeeld: language: Zweeds, dan krijg je alle publicaties die uit het Zweeds (originele taal) vertaald zijn. Meer info.

Een boek verlengen kan zonder problemen, als het boek niet gereserveerd is door een andere lener. Je kan het boek tot 9 weken verlengen, daarna betaal je maningsgeld. 

Cd’s en dvd’s kan je gratis uitlenen. Het maningsgeld bedraagt 0,30 euro per werk en per week.

Je vindt niet alleen poëzietips maar ook leestips bij de rubriek "Links".

Weet je dat je sinds kort ook vaak een recensie van het boek op de detailpagina ziet. "Oorlog en terpentijn" van Stefan Hertmans bijvoorbeeld krijgt nu maar liefst negen recensies op de detailpagina van het boek. Je kan die recensies ook uitprinten.

Het boek dat je zoekt, is uitgeleend. Als je wilt weten welke nabijgelegen bibliotheek het boek in haar collectie heeft (uitgeleend of niet), dan kan je ingeven "Deinze" bij "zoek andere exemplaren in Vlaamse bibliotheken", vervolgens toont de computer andere bibliotheken met de afstand tot het centrum van Deinze. 

anaXis NV