Welkom in de bibliotheek

De bibliotheek is een ontmoetingsplaats waar iedereen vrij kan binnenlopen om kranten te lezen, tijdschriften in te kijken, op internet te surfen en boeken, cd's, cd-roms en dvd's uit te lenen.

cneut 2007 25 jaar

Boekenverkoop

Wanneer? Zaterdag 8 oktober van 10 tot 16 u. en zondag 9 oktober van 10 tot 12 u. 
Waar? Kelder bibliotheek

Alle beschadigde of vervuilde bibliotheekboeken worden regelmatig verwijderd. Ook worden verouderde boeken afgevoerd. Op die manier kan de bibliotheek een aantrekkelijke en actuele collectie blijven aanbieden. Computerboeken, Duitse romans, strips voor volwassenen, prentenboeken... er zijn terug meer dan 4000 boeken te koop. Op zaterdagmorgen is het een echte overrompeling, maar ook in de namiddag of op zondag kan je nog koopjes doen.

De gewone boeken worden verkocht tegen 1 euro per boek of 10 boeken voor 5 euro. Voor de woordenboeken en naslagwerken/encyclopedieën wordt wel meer aangerekend: 10 euro per woordenboek, 2 euro per deel (encyclopedieën worden enkel als geheel verkocht).

Op zondag kosten alle boeken een halve euro en worden de woordenboeken en naslagwerken aan halve prijs verkocht.

Toptienboeken

vanaf 6 juni

Toptienboeken zijn boeken die heel populair zijn. Dit blijkt uit de uitleencijfers, ze worden ook het vaakst gereserveerd, ze staan in de bestsellerlijsten van de kranten en boekhandel.
De bibliotheek koopt 10 titels in 10 exemplaren aan. Het uitlenen van de toptienboeken begint in juni en eindigt in september/oktober.

Meer info

Herinneringsmail

Vermijd boete - ontvang een gratis herinneringsmail

Bezorg de bibliotheek je e-mailadres, dan krijg je automatisch 2 dagen voor het vervallen van de uitleentermijn, een gratis herinneringsmail. De gegevens uit Mijn Bibliotheek worden niet gekoppeld aan de uitleenadministratie. Geef je e-mailadres door aan de infobalie van de bibliotheek.

Deze herinneringsservice van de bibliotheek is een geheugensteuntje om boetes te voorkomen. Maar het blijft jouw verantwoordelijkheid om uitgeleende materialen tijdig binnen te brengen. We kunnen bovendien niet garanderen dat deze dienst altijd werkt, daarom blijft het belangrijk dat je het leenticketje bijhoudt of de vervaldatum controleert via Mijn Bibliotheek.
Een boek verlengen kan zonder problemen, als het boek niet gereserveerd is door een andere lener. Je kan het boek tot 9 weken verlengen, daarna betaal je maningsgeld.

GRATIS WIFI IN DE BIBLIOTHEEK

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan je met je eigen laptop, tablet of smartphone een verbinding maken met het draadloze netwerk van de bibliotheek om gratis te surfen of te e-mailen.
Je moet je enkel akkoord verklaren met het gebruiksreglement. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Natuurlijk blijven er nog 9 internetpc’s (waarvan 5 met Officeprogramma’s) ter beschikking van iedereen, die lid is van de bibliotheek.wifilogo

Handige weetjes

Je kan in de bibliotheekcatalogus je zoekresultaat op verschillende manieren verfijnen. Je kan bv. gebruik maken van codes in het zoekvak. Je vindt een overzicht van die codes bij de help-functie (rechts bovenaan). Een voorbeeld: language: Zweeds, dan krijg je alle publicaties die uit het Zweeds (originele taal) vertaald zijn. Meer info.

Een boek verlengen kan zonder problemen, als het boek niet gereserveerd is door een andere lener. Je kan het boek tot 9 weken verlengen, daarna betaal je maningsgeld. 

Cd’s en dvd’s kan je gratis uitlenen. Het maningsgeld bedraagt 0,30 euro per werk en per week.

Je vindt niet alleen poëzietips maar ook leestips bij de rubriek "Links".

Weet je dat je sinds kort ook vaak een recensie van het boek op de detailpagina ziet. "Oorlog en terpentijn" van Stefan Hertmans bijvoorbeeld krijgt nu maar liefst negen recensies op de detailpagina van het boek. Je kan die recensies ook uitprinten.

Het boek dat je zoekt, is uitgeleend. Als je wilt weten welke nabijgelegen bibliotheek het boek in haar collectie heeft (uitgeleend of niet), dan kan je ingeven "Deinze" bij "zoek andere exemplaren in Vlaamse bibliotheken", vervolgens toont de computer andere bibliotheken met de afstand tot het centrum van Deinze. 

anaXis NV