Welkom in de bibliotheek van Deinze

logo bibliotheek

Herinneringsmail

Vermijd boete - ontvang een gratis herinneringsmail

Bezorg de bibliotheek je e-mailadres, dan krijg je automatisch 2 dagen voor het vervallen van de uitleentermijn, een gratis herinneringsmail. De gegevens uit Mijn Bibliotheek worden niet gekoppeld aan de uitleenadministratie. Geef je e-mailadres door aan de infobalie van de bibliotheek.

Deze herinneringsservice van de bibliotheek is een geheugensteuntje om boetes te voorkomen. Maar het blijft jouw verantwoordelijkheid om uitgeleende materialen tijdig binnen te brengen. We kunnen bovendien niet garanderen dat deze dienst altijd werkt, daarom blijft het belangrijk dat je het leenticketje bijhoudt of de vervaldatum controleert via Mijn Bibliotheek.
Een boek verlengen kan zonder problemen, als het boek niet gereserveerd is door een andere lener. Je kan het boek tot 9 weken verlengen, daarna betaal je maningsgeld.

GRATIS WIFI IN DE BIBLIOTHEEK

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan je met je eigen laptop, tablet of smartphone een verbinding maken met het draadloze netwerk van de bibliotheek om gratis te surfen of te e-mailen.
Je moet je enkel akkoord verklaren met het gebruiksreglement. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Natuurlijk blijven er nog 9 internetpc’s (waarvan 5 met Officeprogramma’s) ter beschikking van iedereen, die lid is van de bibliotheek.wifilogo

Handige weetjes

Je kan in de bibliotheekcatalogus je zoekresultaat op verschillende manieren verfijnen. Je kan bv. gebruik maken van codes in het zoekvak. Je vindt een overzicht van die codes bij de help-functie (rechts bovenaan). Een voorbeeld: language: Zweeds, dan krijg je alle publicaties die uit het Zweeds (originele taal) vertaald zijn. Meer info.

Een boek verlengen kan zonder problemen, als het boek niet gereserveerd is door een andere lener. Je kan het boek tot 9 weken verlengen, daarna betaal je maningsgeld. 

Cd’s en dvd’s kan je gratis uitlenen. Het maningsgeld bedraagt 0,30 euro per werk en per week.

Je vindt niet alleen poëzietips maar ook leestips bij de rubriek "Links".

Weet je dat je sinds kort ook vaak een recensie van het boek op de detailpagina ziet. "Oorlog en terpentijn" van Stefan Hertmans bijvoorbeeld krijgt nu maar liefst negen recensies op de detailpagina van het boek. Je kan die recensies ook uitprinten.

Het boek dat je zoekt, is uitgeleend. Als je wilt weten welke nabijgelegen bibliotheek het boek in haar collectie heeft (uitgeleend of niet), dan kan je ingeven "Deinze" bij "zoek andere exemplaren in Vlaamse bibliotheken", vervolgens toont de computer andere bibliotheken met de afstand tot het centrum van Deinze. 

anaXis NV