StapAf

NAAR BUITEN!
Een vernieuwde StapAf vol inspiratie om te proeven van Oost-Vlaanderen.
Uiteraard staat de Oost-Vlaamse Leiestreek gekend voor zijn zeldzame weelde. Marc Lamote sprong in het zadel en kronkelde een eind mee langs de 'Golden River', waar zoveel schilders, schrijvers en dichters hun muze vonden.
De route is 38 km lang en vertrekt aan onze dienst toerisme.

 

Vinkt, dorp in de kijker 2014

‘Dorp in de kijker’ is een project van Toerisme Leiestreek waarbij minder bekende maar charmante dorpen een jaar lang in de kijker worden gesteld. Voor de Leiestreek - van bron tot monding - is Vinkt in 2014 dorp in de kijker.

Vinkt is getekend door de gruweldaden gepleegd in mei 1940 tegenover haar inwoners. Zij houden samen met het stadsbestuur, deze herinnering levendig. Geleide wandelingen brengen je langs plaatsen beladen met herinneringen. Merktekens zullen je in de schoenen van de burgers plaatsen waarvan sommigen in mei ’40 langs deze weg hun noodlot tegemoet liepen.

Vele activiteiten plaatsen het verleden in een ander daglicht: zij tonen waartoe de mens in staat is, het fenomeen van het geweld als menselijke mogelijkheid.

Maar tevens wordt er ook gevierd door zowel jong als oud. Muziek, kunst en foto’s zorgen voor de verdere aanvulling van de evenementen.
‘Vinkt, dorp in de kijker 2014’ is ook een mooie brochure, waarin alle herdenkingen en evenementen terug te vinden zijn. Je leest er niet alleen over het verleden, ook vind je er het plan waarop de bewegwijzerde wandelingen zijn aangeduid.

De kunst van het genieten - Leiestreek Oost-Vlaanderen

Onze nieuwe toeristische brochure is uit. Je kan deze gratis mooie gids afhalen in ons kantoor.
anaXis NV