Het provinciaal recreatiedomein "De Brielmeersen", in de onmiddellijke omgeving van het stadscentrum, is de bestemming bij uitstek voor een rustige uitstap met gezin, school of vereniging

Nieuws

Brielmeersen sedert 1 januari 2015 provinciaal domein

Op 1 januari 2015 werd het recreatiedomein De Brielmeersen overgenomen door Provincie Oost-Vlaanderen. Met jaarlijks 150.000 bezoekers is De Brielmeersen een van de belangrijkste toeristische trekpleisters uit de regio. Maar liefst 70 procent van de bezoekers zijn niet-Deinzenaars. De overname van het domein door de provincie is bijgevolg een logische stap die bovendien een aantal voordelen met zich meebrengt. Zo heeft de provincie meer expertise om recreatiedomeinen te exploiteren en betekent de overname een aanzienlijke besparing voor onze stad. 


Het aanbieden van kwaliteitsvolle, laagdrempelige en natuurgebonden recreatie is een kerntaak bij uitstek van de Provincie. Het karakter van De Brielmeersen blijft behouden en de lopende engagementen worden de komende jaren verdergezet. 2015 wordt vooral een overgangsjaar waarin De Brielmeersen wordt opgenomen in de provinciale organisatie. De meest in het oog springende investering in 2015 is de heropbouw van de cafetaria en de aanleg van een nieuwe speelzone.

De toegang tot het domein blijft gratis. De sportinfrastructuur en de parking blijven eigendom van Stad Deinze. 

Wie een activiteit wil organiseren in De Brielmeersen, kan dit aanvragen bij de parkbeheerder, Adelin Haelvoet: 09 380 87 37 - adelin.haelvoet@oost-vlaanderen.be.

Fietsen in de Brielmeersen

In de voormiddag, van 8 tot 12 uur, mag je fietsen in de Brielmeersen. Wees wel
voorzichtig, rij niet te snel en hou rekening met de wandelaars.

Bromfietsen klasse A en B, koersfietsen en alleterreinfietsen zijn verboden. Wel
toegelaten zijn voertuigen bestuurd door mindervaliden, al dan niet uitgerust met
een motor die niet toelaat zich sneller dan stapvoets voort te bewegen.

Honing te koop

In de bijenhal zitten ongeveer 200.000 bijen. Drie keer per jaar slingeren de imkers
honing. De honing is te koop in de Brielmeersen zelf, voor een pot honing van een halve kilo betaal je 5 euro.

anaXis NV