Sport en recreatie

Scholenveldloop 2016

Op vrijdag 28 oktober 2016 organiseert de dienst Sport & Recreatie van de stad Deinze i.s.m. Atletiekclub Deinze de 17de grote veldloop voor Deinse scholen. Deze zal net zoals vorig jaar doorgaan op de Brielmeersen.

In de voormiddag zullen de leerlingen van het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar van het lager onderwijs lopen. In de namiddag is het de beurt aan het 1ste en 2de middelbaar.

Voor dit evenement zijn maar liefst 14 lagere scholen en 5 middelbare scholen ingeschreven en omvat een deelnemersaantal van ca. 1970 leerlingen.

Na de sportieve inspanning worden de winnaars op het podium gevraagd voor de huldiging en krijgt elke deelnemer een kleine attentie.

Supporters zijn steeds welkom!SPORT-SCHOLENVELDLOOP

Zwembaddagen 2016

De zwembaddagen vinden plaats van donderdag 17 november t.e.m. zondag 20 november 2016 in het zwembad van het sportcomplex Palaestra. Deze dagen moeten een onvergetelijk zwemfeest worden met extra veel waterplezier, animatie en recreatie in en rond het zwembad. Tijdens de gewone openingsuren kan er vrij gespeeld, geklommen en gesprongen worden op de 'water-track'.

PROGRAMMA:

Donderdag 17 november 2016: 
 'DREUPEL'-ZWEMMEN - 20 u. tot 21.30 u.
 Na het zwemmen van 10 lengtes kan je genieten van een lekkere jenever. Gratis relaxerend borrelbad of stoombad na 25 lengtes.
_______________________________________________________
 
Vrijdag 18 november 2016: 
'SPRING'-BREAK - 12 u. tot 13 u.
'Spring' tijdens jouw middagpauze snel in het zwembad. Na het zwemmen krijg je een gratis hotdog. Vooraf inschrijven is noodzakelijk!

VISKRAAM - 17 u. tot 19 u.
De allerkleinsten kunnen eendjes vissen voor een leuke verrassing. 
 
 PYJAMA-ZWEMMEN - 18.30 u. tot 19.30 u.
 
Kom in je pyjama zwemmen en krijg een gratis hotdog. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.
 
SCHATTENJACHT - 17 u. tot 19 u.
Wie een leuke prijs wil winnen moet zeker deelnemen aan onze 'schattenjacht'. Elk kwartier kan jong en oud duiken naar de leukste verrassingen.
_______________________________________________________

Zaterdag 19 november 2016:
POOLPARTY @ ZWEMBAD PALAESTRA
- 21 u. tot 22 u.: gratis bubbelbad uurtje
- 21 u. tot 24 u.: water-track + 2 gratis cocktails
DJ: BEATRAMA
Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het zwembad: € 4

Met dank aan onze sponsor:
Drankenhandel FONCKE
Bachte-Maria-Leerne
0495/23 54 76
drankenhandel.foncke@telenet.be 
_______________________________________________________

Zondag 20 november 2016:
ONTBIJTZWEMMEN - 8 u. tot 9 u.
Wie tussen 8 en 9 u. komt zwemmen kan voor de prijs van € 4,5 genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Toegang zwembad inbegrepen. Vooraf inschrijven is noodzakelijk (max. 100 deelnemers).

VISKRAAM - 10 u. tot 11.30 u.
De allerkleinsten kunnen eendjes vissen voor een leuke verrassing.

APERITIEFZWEMMEN - 10.30 u. tot 11.30 u.
Na het zwemmen van 10 lengtes kan je genieten van een lekkere aperitief. Gratis relaxerend borrelbad of stoombad na 25 lengtes zwemmen.
_______________________________________________________

INFO en INSCHRIJVEN:
Dienst Sport & Rceratie stad Deinze - Kastanjelaan 35 - 9800 DEINZE
Tel. 09 381 96 52 of 61 - sportdienst@deinze.be SPORT-POOLPARTY2016

Sportreferendum 2016

Stad Deinze huldigt traditiegetrouw ieder jaar haar sportlaureaten op het Sportreferendum.

Kandidaten of verenigingen die in aanmerking willen komen voor de Trofee Sportman, Sportvrouw, Jeugd, jeugdploeg (alle beloftevolle jongeren tot en met 18 jaar kunnen zich hiervoor inschrijven) of Sportclub kunnen hier de gepaste inschrijvingsformulieren terugvinden of afhalen bij de dienst Sport & Recreatie.

Door de Stedelijke Sportraad wordt een bijkomende trofee uitgereikt nl. een Trofee voor de Recreatiesport (de bedoeling is mensen die hun sport vooral met recreatieve bedoelingen uitoefenen te waarderen). Hiervoor komen zowel vrouwen, mannen als ploegen in aanmerking. Hier zijn gepaste inschrijvingsformulieren te verkrijgen of bij de dienst Sport & Recreatie.

Alle kandidaturen dienen uiterlijk tegen woensdag 30 november 2016 ingediend te zijn bij de dienst Sport & Recreatie.

Netbal voor 55-plussers

De dienst Sport & Recreatie van de stad Deinze organiseert in het voorjaar van 2017 een nieuw initiatief nl. netbal voor 55-plussers.

Tijdens deze lessen leren de 55-plussers balvaardigheden (werpen, vangen, opgooien,...), het ploegspel, de netbalreglementen en vooral veel plezier maken onder elkaar!

Deze cursus bestaat uit 5 lessen die op wekelijkse basis zullen plaatsvinden. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom tijdens deze cursus.
 
START: Donderdag 19 januari 2017 van 10 u. tot 11 u. in de sporthal van het sportcomplex Palaestra

Deelname: 2,50 euro (max. van 16 deelnemers)

Wanneer: Donderdagen 19/1, 26/1, 2/2, 9/2 en 16/2 van 10 u. tot 11u.

Vooraf inschrijven verplicht: Dienst Sport & Recreatie, Sportcomplex Palaestra, Kastanjelaan 35 te Deinze en dit voor woensdag 11 januari 2017.SPORT-FOTONETBALSENIOREN

SNS: Sport Na School !

Wat?
SNS is een sportpas voor leerlingen van het secundair onderwijs, waarmee je na de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Je kiest zelf wat, wanneer en hoe vaak je wil sporten.
 
Waar?
* In diverse sportcentra en sportclubs in jouw buurt
* De SNS-pas is geldig in alle Vlaamse steden en gemeenten waar SNS wordt aangeboden.
* Surf naar www.sportnaschool.be voor het volledige aanbod.

Wanneer? 
* Periode 1 (12 weken): van 3/10 t.e.m. 2/12/16 en van 9/01 t.e.m. 3/02/17.
* Periode 2 (12 weken): van 6/02 t.e.m. 19/05/17.
* Niet geldig tijdens de schoolvakanties

Kostprijs? 
* Voor één periode (12 weken) betaal je 30 euro.
* Voor beide periodes (24 weken) betaal je 45 euro.
* Je bent automatisch verzekerd via Sport Vlaanderen.
* Via je ziekenfonds kan je deel van je inschrijvingsgeld terugkrijgen.

Inschrijven? 
* Online: surf naar www.sportnaschool.be, schrijf je in en betaal nadien via overschrijving.
* Via je school: vraag ernaar bij je leerkracht LO of het leerlingensecretariaat.

Contact?
Sylvie Vandewalle - Coördinator SNS Leiestreek - tel. 0472/92 27 24 - leiestreek@sportnaschool.be 

Klik hier voor de drieluik of infobrochure voor meer informatie (PDF).SPORT-SNS1617

Time Out tegen Pesten

Deinze gaat voor een TOP-sportomgeving en zegt Time Out tegen Pesten

De Vlaamse sportsector zet in 2016 het thema pesten hoog op de agenda. Ook wij delen deze visie en vragen mee om een Time Out tegen Pesten.

Pesten is een ingrijpende vorm van geweld waarmee ook minderjarige sporters in Vlaamse sportorganisaties te maken krijgen. Het is kwetsend, schadelijk en soms zelfs levensbedreigend. Daarom wil de Vlaamse sportsector het thema pesten grondig aanpakken. Coaches en bestuurders worden in 2016 geïnformeerd, opgeleid en gestimuleerd om actief aan een pestvrije omgeving te werken. De Vlaamse sportwereld bouwt zo mee aan een klimaat waarin kinderen en jongeren zich op persoonlijk en sportief vlak ten volle kunnen ontwikkelen en ontplooien.

De campagne loopt het hele jaar door onder de titel Time Out tegen Pesten, ofwel 'TOP in de sport'. Nadat tal van topsporters de campagne steunden via de sociale media (#TOPindesport), is het nu aan ons om een Time Out te vragen en het thema pesten op de agenda te zetten. Wij zeggen alvast luidop Time Out tegen Pesten.

Daarom roepen we jullie ook op om zelf een Time Out foto te posten op jullie sociale media (#TOPindesport). Samen maken we werk van een pestvrij sportklimaat en geven we iedereen te kennen dat pesten geen plaats heeft binnen de sportwereld.
 

Wie meer informatie wil over dit thema, verwijzen we graag door naar de website van de campagne: www.topindesport.be. Je kan ook altijd terecht bij het Internationaal Centrum voor Ethiek in de Sport (ICES) voor informatie over pesten en andere ethische thema's (www.ethischsporten.be).SPOERT-TIMEOUTTEGENPESTEN

anaXis NV