Waterrecreatie

Vosselare-put (Kleine Pontstraat, Deinze) is een oude Leiearm waar je op snikhete dagen koeling vindt, waar zowel jong als oud dezelfde sport beoefenen (erkend zwemwater).Ijsberen gebeurt er in het hartje winter. Bij stevige vrieskou verandert deze waterplas in een immense ijspiste. Het geheel zit vervat in een landinrichtingsproject van de Vlaamse Landmaatschappij.Ben je sportief en voel je je als een vis in het water?
Aan het Sas van Astene kan je kajaks huren en kunnen de prachtige Leiedorpen richting Gent van op de Leie op een andere manier beleefd worden.
Wel op voorhand te bespreken met de Deinse Kajak Club.

Langs de Oudenaardsesteenweg is er de surfput Florizoone, waar bij goed ‘winderig’ weer de zeilen gespannen worden.

De oude Leie is een toeristische trekpleister voor de pleziervaart. Je komt er terecht in een oase van rust. Je kan er aanmeren in het centrum van Deinze, aan Astene-Sas en aan de Groene Brug in Sint-Martens-Leerne.

Afgesneden meanders van de kronkelende Leie zijn paradijzen voor de vissers.

Is het je echter te koud, kan je altijd terecht in het sportcomplex Palaestra. Het zwembad is uitgerust met speelse attracties om de kleintjes te verwennen. Turkse stoombaden en een hotwhirlpool met vier bubbelbaden zijn er om te relaxen.

anaXis NV